Zo kort mogelijk op de boot: Calais-Dover (Zonde!)

Waarom zou je kort op een ferry zitten als je ook een mooie lange overtocht kan maken?

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 3 Min Leestijd

Bovenstaande Video geeft precies weer wat je op deze ferry kan verwachten: een prima, snelle overtocht en weinig gedoe. Het is de snelste en korte overtocht die je kan maken naar Engeland. Als het lekker weer is kan je heerlijk buiten staan en andere schepen bekijken op het drukke kanaal, is het rustig en regent het dan is het een relatief saaie rit. Als ferry liefhebber kan ik deze rit dan ook niet aanraden: De alternatieven zijn gewoonweg te leuk!

Binnen 9 uur in Londen: Jazeker!

Toch is dit wel de overtocht die ik het meeste heb gemaakt, je bent binnen als alles soepeltjes verloopt binnen 9 uur met je eigen auto in Londen, je betaald weinig omdat de overtocht kort is en er gaan ƔaƔaƔaƔaltijd veerboten die niet vol zitten! (Er zijn 3 maatschappijen actief op deze route)

Is het maken van deze overtocht dan echt zonde?

Misschien had je hier verwacht dat ik nu zou zeggen: ā€œnee, je kan prima deze Calais-dover overtocht makenā€, maar niets is minder waar: Je hebt in Nederland 3 waanzinnig mooie ferry verbindingen, neem bijvoorbeeld de luxe Newcastle verbinding. Ga dan niet voor deze transactionele overtocht! Je kan het mooier, leuker en interessanter doen. Al helemaal als het een vakantie betreft of als je niet vaak op grote veerboten zit.

Als je hem dan toch neemt

Navigeer naar de vertrekhaven Calais Gare Terminal Est, 62100 Calais, Frankrijk. En vanuit daar kan je vervolgens jou ferry pakken. Er spelen allemaal kleine dingen mee rond deze route: er zjn meerdere aanbieders bijvoorbeeld. Maar het komt allemaal op hetzelfde neer, het enige wat je hoe dan ook moet doen is het volgende:

  • Vergelijk de tijden en prijzen even via Directferries.
  • Boek de goedkoopste, de rit is kort: de verschillende organisaties maken weinig uit hier en/of voegen weinig toe.
  • P&O ferries heeft nieuwe schepen op deze route, die zijn voor ferry liefhebbers wel de moeite waard om even uit te proberen. (deze schepen draaien niet, erg gaaf!)Ā 
  • Boek wel online: Geen gedoe en extra kosten is de haven.
  • Kom in de zomer rondom de drukste dagen op tijd aan in de haven. Denk om drukte te ontwijken ook aan de Engelsen: Als die massaal naar Engeland terug reizen (in Augustus) moet jij niet in de rij staan naar Engeland!
Deel dit artikel
3 Comments