Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Stena Line

P&O ferries banner

stenalineStena Line is van origine een Zweedse rederij. Stena Line richt zich zowel op vracht als passagiers. In Nederland vaart StenaLine vanaf Rotterdam en Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. Ook wordt er nog vanaf Hoek van Holland naar Killingholme gevaren. Alleen de overtocht vanaf Hoek van Holland naar Harwich is overigens voor passagiers geschikt, de overtocht vanuit Rotterdam met Stena Line is puur een vrachtverbinding.

Stena Line boten

De overtochten naar het vaste land van Engeland worden uitgevoerd met de Stena Britannica en de Stena Hollandica. Beide veerboten varen eens per etmaal naar Engeland en terug. Beide veerboten op de overtocht naar Harwich zijn vergelijkbaar. Het gaat om Ropax boten die zo’n 1200 passagiers kunnen vervoeren en een snelheid kunnen bereiken van 22 knopen. Beide boten hebben 540 hutten en kunnen 230 auto’s vervoeren.

Stena Line is groot en bekend geworden door overnames van verschillende andere veerbootmaatschappijen, onder meer de Nederlandse ‘Stoomvaart Maatschappij Zeeland’ ook wel bekend als ‘Crown Line’ werd overgenomen. Verder zijn ook het vroegere Sealink British Ferries, Sessan Line, Scandines en Lion Ferry in Stena Line geïntegreerd over de loop der jaren.

Stena Line boot

Stena Line routes naar Engeland

Stena Line heeft vanuit Nederland slechts een passagiers route naar Engeland: de verbinding tussen Hoek van Holland en Harwich. Alle routes vind je onder meer op de Stena Line wiki.

Stena Line afvaarten en tickets

Meer specifieke informatie over bijvoorbeeld de vaartijden en tickets voor de Stena Line verbinding kun je vinden op de site Hoek van Holland – Harwich.

Stena Line is een ferry operator van 7 verbindingen die vertrekken vanuit Engeland. Wij hebben alle verbindingen in een unieke tabel voor u in kaart gebracht. Via deze tabel ziet u dus alleen de verbindingen vanuit Engeland. Al moeten de ferries in 99% van de gevallen ook terug dus zal er ook zeker een terugverbinding bestaan. Deze vindt u vanzelfsprekend op de website van Stena Line: stenaline.nl.

Alle Stena Line veerdiensten vanuit Engeland

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *