Met Stena Line naar Engeland via Hoek van Holland

3 Redenen waarom Stena Line ZEKER een goede optie is naar Engeland

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 4 Min Leestijd
Stena Line naar Harwich, wat een prachtig schip in de zon (ik moet bekennen, er zit wel een filtertje 🌞 overheen)

In Nederland vaart Stena Line (boeken kan hier ➚ of bij ons (kan je beter vergelijken!) vanaf Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. De overtocht vanaf Hoek van Holland naar Harwich is uitermate geschikt als trein verbinding of als goedkope verbinding naar Engeland. Daar komen we later op terug…

De kaart met de Stena Line Route

Stena Line boten

De overtochten naar het vaste land van Engeland worden uitgevoerd met de Stena Britannica en de Stena Hollandica. Beide veerboten varen eens per etmaal naar Engeland en terug. Beide veerboten op de overtocht naar Harwich zijn vergelijkbaar. Het gaat om Ropax boten die zo’n 1200 passagiers kunnen vervoeren en een snelheid kunnen bereiken van 22 knopen.

Beide boten hebben 540 hutten en kunnen 230 auto’s vervoeren. Stena Line is groot en bekend geworden door overnames van verschillende andere veerbootmaatschappijen, onder meer de Nederlandse ‘Stoomvaart Maatschappij Zeeland’ ook wel bekend als ‘Crown Line’ werd overgenomen. Verder zijn ook het vroegere Sealink British Ferries, Sessan Line, Scandines en Lion Ferry in Stena Line geïntegreerd over de loop der jaren.

Stena Line routes naar Engeland

Stena Line heeft vanuit Nederland slechts een passagiers route naar Engeland: de verbinding tussen Hoek van Holland en Harwich. Alle routes vind je onder meer op de Stena Line wiki.

🔥Drie redenen om met Stena Line naar Engeland te gaan

  1. De hoofdverbinding vanuit Nederland heeft een goede trein verbinding en ook aantrekkelijke trein kortingen ➚, dus vooral als voetpassagier (met de trein dus) heel interessant om via Harwich naar bijvoorbeeld Londen te reizen.
  2. Stena Line komt goed uit de test voor goedkopere ferry routes met € 1.08 Euro per kilometer , dat is goedkoper dan andere verbindingen naar Engeland.
  3. Het zijn luxe schepen waar je je ook echt goed kan vermaken en kan genieten van de overtocht. De reviews zijn ook goed! (4 uit 5 ➚)

Stena Line afvaarten en tickets

Stena Line is een ferry operator van 7 verbindingen die vertrekken vanuit Engeland. Wij hebben alle verbindingen in een unieke tabel voor u in kaart gebracht. Via deze tabel ziet u dus alleen de verbindingen vanuit Engeland. Al moeten de ferries in 99% van de gevallen ook terug dus zal er ook zeker een terug verbinding bestaan. Deze vindt u vanzelfsprekend op de website van Stena Line: Stenaline.nl .

Alle Stena Line veerdiensten vanuit Engeland

Ontdek Stena Line, een Zweedse rederij met veerdiensten voor vracht en passagiers. Vanuit Nederland vaart Stena Line van Rotterdam/Hoek van Holland naar Harwich in Engeland, ideaal voor passagiers. Geniet van comfortabele overtochten met de Stena Britannica en Stena Hollandica.

Meer specifieke informatie over bijvoorbeeld de vaartijden en tickets voor de Stena Line verbinding kun je vinden op de site Hoek van Holland – Harwich.

Deel dit artikel
6 Comments