Met Brittany Ferries van de UK naar Spanje

De beste optie als je niet naar Spanje wilt rijden en vliegen! Dan maar met de boot!

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 2 Min Leestijd
Je kan vanuit Engeland met de ferry naar Bilbao, deze foto is van het Guggenheim museum in Bilbao!

Het lijkt wellicht een vreemde vakantie keuze: met de ferry naar Spanje! Waar deze route super bekend is onder Engelsen, zijn er maar weinig Nederlanders die deze gave route naar Spanje pakken!

Als je hem wilt pakken kan het beste zo beginnen:

Allereerst moet je in Engeland komen die kan via Hoek van Holland naar Harwich, vervolgens wat uurtjes rijden naar Portsmouth en huppakee! De eerste cocktail 🍸kan gedronken worden op de luxe schepen van Brittany Ferries richting Spanje! (op ons kaartje Bilbao)

Het kaartje met de route

Onderstaand kaartje geeft deze route overduidelijk weer. Het is wel belangrijk om te vermelden dat er andere opties mogelijk zijn, maar dat zijn maar kleine alternatieven, het gaat altijd om ongeveer dezelfde route en je moet hoe dan ook langs Brittany Ferries, want dat is de enige maatschappij waarmee je de route van Engeland naar Spanje kan maken.

Alle Brittany Ferries verbindingen vanuit Engeland

De prijs voor zo’n ferry naar het zuiden

Besef wel dat als je een ferry van 24 uur pakt, je heerlijk op boot slaapt en dit dus ook een hotel kan schelen. Toch zijn dit vanzelfsprekend geen goedkope tickets, je zal zeker € 800 kwijt zijn voor een retour met de auto. Maar rijden is ook niet echt goedkoop.. En het scheelt een hotel. Dus het kan wel!

Laat je het weten als je zo’n boeking gaat maken?

Deel dit artikel
1 Comment