PO ferries banner

Met de Ferry van Amsterdam naar Londen?

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 2 Min Leestijd
Met de ferry onder de Tower Bridge door, een schilderij gemaakt door iemand die dit via AI 'geleend' heeft van een schilder ergens.

Er zijn best wat reizigers naar Engeland die dit willen weten dus we gingen op onderzoek uit!

ferry vraag op Quora
Vraag op Quora.com (hier)

Kaartje van deze overtochten, je ziet Londen in het midden

Als je ons kaartje bekijkt zie je het eigenlijk al vrij snel, je moet niet de ferry vanuit Amsterdam naar Newcastle pakken, dan ben je namelijk verder naar huis. Vanuit Nederland moet je naar Hoek van Holland rijden of via Calais naar Dover. Dat zijn de ferries die je dichtbij Londen brengen.

Toch met de boot Londen binnen varen

Maar wat als je verder wilt met de ferry en echt met een boot wil binnenkomen in Londen? Net als sinterklaas zeg maar? Dat kan! Dan moet je met de trein of met de auto van Harwich naar de Barking Riverside, daar kan je met onder andere met Uber Boat zo hartje London in varen, dichterbij een ferry van Amsterdam naar London kom je niet! (PS. bij de Barking Riverside kan je ook makkelijk parkeren en ook het drukke centrum van London met de auto vermijden!)

Zo ziet dat er ongeveer uit vanuit Harwich:

van Riverside london in varen
Londen binnenvaren in stijl!

Uber Boat by Thames Clippers stopt bij 24 pieren langs de Theems, tussen Barking Riverside Pier in het oosten en Putney Pier in het westen. De diensten lopen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, 7 dagen per week.

 

Deel dit artikel
Laat een reactie achter