PO ferries banner

Top Keuze: via Europoort (R’dam) naar Hull

Wat een waanzinnige veerboot! Hij gaat via de Europoort (Let op: best ver van Rotterdam centrum) naar Hull!

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 7 Min Leestijd
Een prachtige nacht foto van de Pride of Hull die vaart op Rotterdam - Hull

Een veelgebruikte overtocht naar Engeland door vooral Nederlanders is de overtocht van Europoort naar Hull. Deze route wordt uitgevoerd door P&O. De afstand tussen Rotterdam en Hull is zo’n 365 kilometer en de overtocht kost is totaal zo’n 12 uur. De veerboot vanuit Rotterdam naar P&O vertrekt dagelijks in de avond, de volgende ochtend kom je relatief vroeg in de ochtend in Hull aan. Op deze route kun je zowel te voet, als je auto of bijvoorbeeld caravan meenemen.

Wil je direct deze overtocht van Rotterdam naar Hull boeken? Dan vind je hier de aanbiedingen. (P&O Ferries) Meer over deze route vind je onder meer op de officiële route website: Hull Rotterdam

De kaart van de veerboot naar Hull

Op de kaart kan je duidelijk zien waarnaartoe je kan reizen na aankomst in Hull. Birmingham, Liverpool, en Middlesbrough liggen op een korte afstand, het enige wat je moet onthouden is dat je wel even links moet rijden!

Voordelen van deze overtocht

Goede bereikbaarheid van de Europoort: (Ook uit België) De veerbootterminal in de Europoort is goed bereikbaar met de auto en redelijk met het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk is om er te komen. Let wel op: Europoort is absoluut niet hetzelfde als Rotterdam.
Directe route naar het Verenigd Koninkrijk: De veerboot biedt een directe verbinding tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, wat handig kan zijn voor reizigers die geen zin hebben in lange autoritten of vluchten. Er zijn in Nederland maar drie verbindingen met de boot rechtstreeks naar Engeland, dit is wellicht de bekendste. 
Comfortabele reis: Veerboten zijn over het algemeen comfortabel, deze is redelijk comfortabel. Net iets minder dan de ferry naar Newcastle, net iets meer dan andere veerboten. Caciliteiten zoals restaurants, bars, lounges en zelfs hutten voor overnachtingen, waardoor de reis aangenaam en ontspannen kan zijn.

Maar let hier ook op

Reistijd: De overtocht tussen de Europoort en Hull kan enkele uren duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de drukte op de route. Dit kan voor sommige reizigers te lang zijn voornamelijk in relatie tot een reis met het vliegtuig. Alleen kan je dan wel lastig een camper meenemen. 
Kosten: Veerbootreizen kunnen duurder zijn dan andere vormen van transport, vooral als je een voertuig meeneemt of als je kiest voor premium faciliteiten aan boord. 
Afhankelijkheid van schema’s: Je bent gebonden aan de vertrektijden van de veerboot, wat betekent dat je je reis moet plannen rond deze schema’s. Dit kan soms onhandig zijn, vooral als je flexibiliteit nodig hebt in je reisplannen.

In Tabelvorm ziet dit er als volgt uit:

Aspect Voordeel Nadeel
Gemak van toegang Bereikbaarheid met auto en OV Lange reistijd
Directe verbinding Snelle route VK – Nederland Mogelijk hoge kosten
Comfortabele reis Aangename faciliteiten aan boord Afhankelijkheid van vaarschema’s
Reistijd Betrouwbare dienstregeling  
Kosten Betaalbare tarieven  
Flexibiliteit Goede aansluiting op reisplannen

Planning van de route

Vertrekdag Van Rotterdam naar Hull Van Hull naar Rotterdam
Maandag 21.00 ➜ 07.30 20.30 ➜ 08.30
Dinsdag 21.00 ➜ 07.30 20.30 ➜ 08.30
Woensdag 21.00 ➜ 07.30 20.30 ➜ 08.30
Donderdag 21.00 ➜ 07.30 20.30 ➜ 08.30
Vrijdag 21.00 ➜ 07.30 20.30 ➜ 09.00
Zaterdag 20.30 ➜ 07.30 20.30 ➜ 09.00
Zondag 20.30 ➜ 07.30 20.30 ➜ 08.30

Vaartijd Rotterdam-Hull: 12 uur, behalve op zaterdag en zondag, wanneer het 12,5 uur is.

Check-in Tijden 

Hier een handige tabel met de check-in tijden van deze ferry route

Vertrektijd Tijd van check-in sluiting Aanbevolen aankomsttijd
21:00 19:30 Minstens 1,5 uur van tevoren
20:30 19:00 Ruim van tevoren voor een soepel verloop

Over de Europoort ferry terminal

Locatie Routebeschrijving / Bereikbaarheid
Rotterdam Europoort De terminal bevindt zich op ongeveer 35 kilometer van Rotterdam en is bereikbaar via de A15. De vertrekhaven is duidelijk aangegeven met borden.  Adres: Luxemburgweg 2, 3198 LG Europoort Rotterdam
Parkeren Voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij de terminal.
Openbaar vervoer Er is geen openbaar vervoer naar de Europoort terminal. Het wordt aanbevolen om een taxi te gebruiken of gebruik te maken van P&O bus-transfers vanuit Rotterdam en Amsterdam.
P&O Bus-transfers Boekbaar als onderdeel van de overtocht. Beschikbare bussen: – Amsterdam: Vertrek om 17:00 vanaf Piet Heinkade 95. – Rotterdam: Vertrek om 18:00 vanaf halte Conradstraat, nabij Rotterdam Centraal Station. Terugreisbussen vertrekken vanaf de haven op werkdagen om 09:15 uur en in het weekend om 09:45 uur.

De Europoort is een van ’s werelds grootste havengebieden, gelegen in Rotterdam, Nederland. Het omvat een uitgestrekt gebied van 12.500 hectare en dient als cruciaal knooppunt voor internationale handel en scheepvaart. Binnen dit gebied bevindt zich de ferry terminal, waarvandaan veerdiensten vertrekken naar verschillende bestemmingen, waaronder Hull in het Verenigd Koninkrijk. De ferry terminal biedt moderne faciliteiten voor passagiers en vracht, inclusief parkeergelegenheid, toegang tot openbaar vervoer en bus-transfers vanuit Rotterdam en Amsterdam.

Conclusie Europoort naar Rotterdam

Als je met een auto naar Engeland gaat is Rotterdam misschien wel de #1 route van dit moment, het ligt er wel wat aan waar je naar toe wilt in Engeland. Voor midden-Engeland is er geen betere keuze.

P&O ferries is daarbij een prima partij om bij te boeken., de boten zijn goed ()niet fantastisch) maar het brengt je waar je moet zijn! Zelf pak ik deze route liever dan de Hoek van Holland variant

Deel dit artikel
1 Comment

Boeken kan eenvoudig!