PO ferries banner

Hoe gaaf was de ferry vanuit België naar Engeland

Inclusief de alternatieven die je moet pakken als je naar Engeland wilt vanuit België

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 3 Min Leestijd
De haven van Zeebrugge met een iconisch stop bordje voor de gestopte veerdienst naar Engeland. (Althans dit was het idee, het plaatje is uiteindelijk niet heel mooi gelukt)

Ik vond dit één van de mooiste verbindingen naar Engeland: De verbinding tussen Zeebrugge en Hull.

Oké als je naar Londen moest waren er betere alternatieven… Maar deze route was zelfs zo populair dat er hele fanpages uit de grond werden getrokken. Zelf heb ik de overtocht één keer gemaakt in 2019 op de Pride of Bruges, een fantastisch schip (voor zijn tijd) wat nu tussen Naples en Palermo vaart. 

Komt de route ooit nog terug?

Als je op zoekt bent naar deze route en je afvraagt of hij ooit nog terug komt: ik denk van niet, sterker nog ik schat de kans in als +/- 1% max. Deze route is gewoon gestopt omdat het niet goed genoeg werkte. Een bepaald virus had ook zeker invloed, echter deze route was in de kern gewoon niet rendabel genoeg. 

De route en alternatieven op de kaart

Om mijn unieke kaart zie je heel duidelijk de oude route liggen (deze is nog lastig te mappen omdat hij dus niet meer werkt met google, ik moest hier wat mee stoeien) met daarnaast het beste alternatief: de ferry van Europoort naar Hull. In de communicatie heet dit vaak de Rotterdam naar Hull verbinding, maar zoals je op het kaartje kan zien ligt de haven van Europoort best ver onder Rotterdam. Dat is goed nieuws want dat maakt deze route een makkelijker en bereikbaarder alternatief voor de Zeebrugge connectie. 

De route van Zeebrugge naar Hull in kaart:

 

En dan nog deze update

Brugge heeft officieel bevestigd dat er opnieuw een ferryverbinding komt tussen Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk. 

Vrt.be

Dit gaat om een vrachtschip zonder enige ruimte voor passagiers, dus voorlopig is dit helemaal geen goed nieuws voor de liefhebbers die graag direct vanuit België naar Engeland af willen reizen. 

Nog wat Geschiedenis..

Wat oeroude geschiedenis over deze verbinding voor de liefhebbers:

 

Deel dit artikel
1 Comment