PO ferries banner

POV: Tunnel Calais-Dover in 1 minuut

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 2 Min Leestijd

Een video van de tunnel van Calais naar Dover (Folkestone!) in 1 minuut. Kijk hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

Aankomst bij de Kanaaltunnel: Na een korte rit arriveert de trein bij de ingang van de Kanaaltunnel . Hier rijdt de trein het ondergrondse gedeelte binnen. Je ziet de infrastructuur van het tunnelcomplex, met verschillende sporen en technische installaties.

In de tunnel: Eenmaal in de tunnel verdwijnt het daglicht en wordt het uitzicht vervangen door de donkere, verlichte tunnelwanden die langs je raam voorbij glijden. Het is een vreemde gewaarwording om onder de zeebodem door te reizen, maar de reis verloopt soepel en snel. De trein rijdt door de 50 kilometer lange tunnel in ongeveer 35 minuten.

Opkomst in Dover: Als de trein de tunnel verlaat en weer boven de grond komt, bevind je je in het zuidoosten van Engeland. Het landschap verandert onmiddellijk en je ziet de Engelse kustlijn en het platteland met zijn glooiende heuvels en weelderig groene weiden.

Aankomst in Dover: De trein nadert het station van Dover. Hier zie je de iconische White Cliffs of Dover die oprijzen uit de zee, een spectaculair en herkenbaar uitzicht. Terwijl de trein het station binnenrijdt, zie je de stad Dover met zijn historische gebouwen, havens en natuurlijk het imposante Dover Castle dat hoog op een heuvel ligt.

Eindbestemming: De trein komt tot stilstand in Dover, waar passagiers uitstappen en hun reis kunnen voortzetten naar verschillende bestemmingen in Engeland. De havenstad biedt een mooie mix van geschiedenis en natuurlijke schoonheid, met gemakkelijke toegang tot andere delen van het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter

Boeken kan eenvoudig!