De vaartijd naar Engeland

Van 90 minuten tot 18 uur. Bekijk de vaartijden naar Engeland.

Overtocht Engeland
Overtocht Engeland 5 Min Leestijd

Wil je naar Engeland reizen met de boot? Het is een spannende manier om het Kanaal over te steken! Hier zijn de verschillende routes die je kunt nemen en de vaartijden die je kunt verwachten.

Vaartijd van Hoek van Holland naar Harwich

Deze route verbindt Nederland met Engeland en is een populaire keuze. De vaartijd van Hoek van Holland naar Harwich is ongeveer 6 tot 7 uur. Het is een comfortabele reis waarbij je van alle gemakken aan boord kunt genieten.

Vaartijd van Duinkerken naar Dover

Duinkerken, in Frankrijk, ligt dicht bij de Belgische grens. Vanaf hier kun je naar Dover in Engeland varen. De vaartijd van Duinkerken naar Dover is rond de 2 uur. Deze korte overtocht is perfect voor een snelle trip naar Engeland.

Zie hier al die routes op de kaart overigens

Vaartijd van Newcastle naar IJmuiden

Voor degenen die vanuit het noorden van Engeland reizen, is de route van Newcastle naar IJmuiden ideaal. De vaartijd van Newcastle naar IJmuiden is ongeveer 16 tot 17 uur. Deze lange overtocht biedt de kans om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten aan boord.

Vaartijd van Dover naar Calais

Een van de kortste en meest gebruikte routes is die van Dover naar Calais. De vaartijd van Dover naar Calais is slechts 90 minuten. Deze snelle overtocht is perfect voor dagtrips of als je snel aan de andere kant van het Kanaal wilt zijn.

Hoe de Vaartijd te Berekenen

De vaartijd kan variƫren afhankelijk van verschillende factoren zoals weersomstandigheden, de snelheid van de ferry, en mogelijke vertragingen.

Passagiersferryā€™s: Deze ferryā€™s, die voornamelijk mensen vervoeren, varen meestal tussen de 15 en 25 knopen (ongeveer 28 tot 46 km/u).

Auto- en vrachtferryā€™s: Deze zijn vaak iets trager, met een gemiddelde snelheid van 18 tot 22 knopen (ongeveer 33 tot 41 km/u).

Snelle ferryā€™s: Voor routes waar snelheid essentieel is, kunnen snelle ferryā€™s of catamarans snelheden bereiken tot 35 knopen (ongeveer 65 km/u).

De meeste ferrymaatschappijen geven een geschatte vaartijd op hun websites, en het is altijd een goed idee om deze informatie te controleren voordat je je reis plant. Ook kun je navigatie-apps of websites gebruiken die de reistijd voor je berekenen, inclusief de wachttijden en inchecktijden.

Om de vaartijd te berekenen, kun je een eenvoudige formule gebruiken die de afstand en de snelheid van de ferry in overweging neemt. De basisformule is:

Uitleg van de Formule

  1. Afstand: Dit is de afstand die de ferry moet afleggen van de vertrekhaven naar de aankomsthaven. Dit wordt meestal gemeten in nautische mijlen (NM) of kilometers (km).
  2. Snelheid: Dit is de snelheid waarmee de ferry vaart. Dit wordt meestal gemeten in knopen (kn), waar 1 knoop gelijk is aan 1 nautische mijl per uur. In sommige gevallen kan de snelheid ook in kilometers per uur (km/u) worden gegeven.

Voorbeeldberekening

Stel je voor dat je de vaartijd wilt berekenen voor een ferry die van Dover naar Calais vaart, een afstand van ongeveer 21 nautische mijlen, met een snelheid van 20 knopen.

Dit betekent dat de vaartijd ongeveer 1,05 uur is, wat neerkomt op 1 uur en 3 minuten.

Factoren die de Vaartijd BeĆÆnvloeden

  • Weersomstandigheden: Slecht weer kan de vaartijd verlengen.
  • Getijden en stromingen: Deze kunnen de effectieve snelheid van de ferry beĆÆnvloeden.
  • Wachttijden bij havens: Soms kan er vertraging zijn bij het in- en uitladen van voertuigen en passagiers.

Praktische Benadering

In de praktijk geven ferrymaatschappijen vaak een geschatte vaartijd, die rekening houdt met bovengenoemde factoren. Het is altijd een goed idee om deze informatie te controleren voordat je je reis plant.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter