Met DFDS via Duinkerken of Amsterdam-Newcastle

Er zijn twee goede opties om met DFDS naar Engeland te reizen, eentje luxe, eentje effectief!

overtocht-engeland
overtocht-engeland 3 Min Leestijd
Grote kans dat jij met dit kleine bootje de overtocht naar Engeland gaat maken! Het is in ieder geval de beste optie!

Jawel, Met DFDS kan je op drie manieren naar Engeland, eentje is er wel echt veel beter dan de andere twee opties vanuit Frankrijk, namelijk de overtocht vanuit Nederland naar Newcastle. Het zou jammer zijn als je deze verbinding over het hoofd ziet als je op reis wil naar Engeland.

Dit is namelijk echt gaaf en luxe naar Engeland reizen! Kijk maar naar de deck floor van de King Seaways op deze route: entertainment aan boord de King Swaways

En dan komt er ook iets anders leuks bij kijken, je komt uitgerust aan in Newcastle en kan gelijk door naar Edinburgh (gave stad!), Schotland of nog beter..

Je reist nog Noordelijker en je pakt er ook nog even bij Aberdeen een ferry naar de Shetland Eilanden bij. Dan ben je wel echt een ferry koning👑!

Afijn ik dwaalde wat af, dit zijn de routes van DFDS in één handig kaartje.

Kaart DFDS routes naar Engeland

En die andere routes dan?

Andere keuzes kan je maken op basis van waar je moet zijn in Engeland, ook dat zie je op ons kaartje, als je de routes vanuit Frankrijk overweegt pak ik zelf altijd de route vanuit Duinkerken, die is net iets makkelijker te bereiken dan de grote haven van Calais.

DFDS boot
Omdat het kan: nogmaals dit fantastische schip.

Zo’n reis via DFDS boeken

Hier kunnen wij weinig toevoegen, het kan via een vergelijker geboekt worden, maar de voordelen voor de DFDS routes op dit vlak zijn klein, daarom raden wij hier een directe boeking via DFDS aan. De proces is verder heel simpel, er zijn soms aanbiedingen maar die zijn voornamelijk geschikt voor het laagseizoen. In het hoogseizoen is er niet veel mogelijk.

Alle DFDS verbindingen vanuit Engeland

Oh ja je kan ook nog de Dieppe naar Newhaven naar Engeland pakken, maar dan ben je of verkeerd gereden of op vakantie in Normandië of Bretagne.

Bekijk deze video voor een indruk van de minicruise van IJmuiden naar Newcastle en de activiteiten aan boord:

P&O ferries banner
Deel dit artikel
Laat een reactie achter